Tök jó Töknap a gyerekeknek, de a felnőtteknek is


A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Női Fórumának muzslyai tagozata hatodik alkalommal szervezte meg a gyerekek körében népszerű Töknap a falunkban elnevezésű rendezvényét, amelynek november közepén a Magyar Ház nagyterme adott otthont.

A szervezők az idén is színes gyermek-és családi programmal készültek: volt kreatív műhelymunka, amely keretében az óvodások és az általános iskolás tanulók őszi jellegű festményeket készítettek, továbbá tököt faragtak és díszítettek. Amíg a fürge kis kezek szorgosan alkottak, addig a Női Fórum tagjai tökből és almából készült süteményekkel vendégelték meg a jelenlevőket. Az esemény egyben közösségi találkozó is volt, amelyet vonzóbbá tett a fényképezkedésre kialakított dekorációs sarok is.

Vidrács Krisztina, a VMSZ helyi szervezetének elnök asszonya elmondta, hogy az immár hagyományos megmozdulásukkal szeretnék megismertetni a legfiatalabb falubeliekkel a népi szokásainkat, hiszen „hagyományaink ápolása és átmentése a fiatal nemzedékre kiemelkedően fontos szerepet kell, hogy jelentsen egy nemzet és egy közösség életében”.

– Az ősz folyamán egy picit szeretnénk színesebbé tenni a muzslyai és környékbeli gyermekek mindennapjait, és ezért szerveztük meg az idén is újra a Töknapot. A visszajelzés nagyon szép volt:  a gyerekek nagyon élvezték a tökfaragást, és az ehhez kapcsolódó kreatív kézműves foglalkozásokat is – emelte ki az elnök asszony.

A rendezvény végére kihirdették az eredményeket is — a legszebb és legügyesebb alkotásokat Hallai Laura, Kovács Arina, Pandurov Szofia, Svarc Viktória, Sípos Melissza, Szabó Glória, Kovács Viktor, Pakai Andréj, Kralusz Denisz, Kocsis Edvárd, Bálint Dávid, Sztojkó Teodor, Budai Balázs, Beslin Danilo és Molnár Albert készítették. A házigazdák a díjazottaknak egy-egy oklevéllel és édes meglepetéssel kedveskedtek.

A Töknap a falunkban elnevezésű eseményt jelenlétükkel megtisztelték Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke és Pintér Annamária, tartományi képviselő, a támogató pedig a közép-bánáti Szórványközpont volt.

  • Borbély Tivadar