Évadnyitó – tagtoborzási szándékkal


Újabb évadnyitó műsoron van túl a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület, és ezen az ünnepségen az utóbbi időszakban mindig kiosztásra kerül az Arany plakett, az egyesület elismerése. Dobó József elnök adta át ezt a díjat, közben méltatást is mondott:

-Évadnyitó műsorunkat az idén 17. alkalommal szerveztük meg, ezúttal is több céllal. Az első cél az, hogy lehetőséget biztosítson minden személynek vagy minden szakcsoportnak, hogy színpadra lépjen nagyközönség előtt, és bemutassák az elmúlt idény produkcióinak egy-egy részét. Második az, hogy megpróbáljunk újabb tagokat toborozni, és természetesen a harmadik mozzanata a műsorunknak, hogy megköszönjük azoknak a támogatóknak a segítségét, akik egész éven keresztül segítettek, illetve támogattak bennünket. Ezen az évadnyitó műsoron adjuk át művelődési egyesületünk elismerését, az Arany plakettet is minden évben.

         Az idén az Arany plakett elismerést Zombori Gáspár kapta, aki valójában itt tevékenykedik a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben több mint 20 éve. Mit jelent neki ez a díj?

-Nem vártam. Úgy gondolom, ez kötelességem, hogy itt, amit csinálok, ha már elvállaltam, becsületesen megcsinálom. Ezt az Arany plakettet nem vártam, nagyon meglepett – nyilatkozta meghatottan, de nagy örömmel Zombori Gáspár.

         A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben a legtöbb szakcsoportot Rontó Márta vezeti, ő is megerősítette, hogy az évadnyitó műsor célja a tagok, szakcsoportok bemutatkozása:

– Leghosszabb ideje valójában a citerazenekart és a valamikori vegyes kórust – most már énekcsoportnak nevezhetjük -, őket vezetem. Utána a Cickafark énekcsoportot, amely két évvel ezelőtt alakult, és a tavalyi év folyamán nagy örömömre egy kis énekcsoportot is sikerült megint összehozni, gyermekekből áll a csoport. Ők még frissek, de lelkesen dolgoznak és járnak a próbára, és én gondolom, hogy ők is örülnek minden alkalomnak, amikor be tudnak mutatkozni a közönség előtt, és izgalommal készülnek minden fellépésre – mesélte Márta.

         Az évadnyitón egy kis jelenettel mutatkoztak be a színészek is. A Fogyókúra című jelenetet Kósa Zoltán rendezésében Halász János, Borbély Angelina és Zombori Tibor mutatta be. A Harmatcsöpp tánccsoport tagjai és a Százszorszép néptánccsoport Süveg Hilda vezetésével léptek színre, aki bejelentette, hogy a decemberi karácsonyi műsorban is fellépnek:

-A kis tánccsoportom, a Harmatcsöpp jelenleg 15 tagú, ők nagyon lelkesen járnak a próbákra, és velük gyermekjátékokat adtunk elő. A Százszorszép tánccsoport pedig moldvai táncokkal lépett föl, de az újévi ünnepek után majd újat tanulunk, és az elkövetkező évben azzal lépünk föl.

         Bodó Zalán is fellépett mesemondóként ezen az évadnyitó műsoron, csakúgy mint Kónya-Kovács Otília Mesefa díjas mesemondó. Felléptek még a citerások, a vegyes kórus, a gyermek énekcsoport, a Cickafark énekcsoport, Süveg Zita és Miklós Adrián szavalók, valamint Rúzsa Richárd is, akinek citerásként most volt a második fellépése, ő nemrég kezdett ismerkedni ezzel a népi hangszerrel. Ugyanakkor a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében szokásosan a MAKK tagjainak a képei kerültek a falra, így mindenki megcsodálhatta a szebbnél szebb alkotásaikat.

  • Kónya-Kovács Otília