Napsugaras Ősz – tisztelet a nagyszülőknek


Muzslya Helyi Közösségének Tanácsa és a közép-bánáti Szórványközpont jóvoltából – két év kényszerszünet után – az idén megrendezésre került a  hagyományos Napsugaras ősz elnevezésű esemény – a nagyszülők és az idősek tiszteletére. A Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében megjelent teltházas közönséget Molnár Attila, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) tagja köszöntötte, aki kiemelte: az igaz, hogy az október az idősek hónapja, de a szervezők úgy gondolják, hogy a nagyszülők és az idősek az év minden napján megérdemlik, hogy figyeljünk és vigyázzunk rájuk.

-Sajnos a rohanó világban gyakran megfeledkezünk azokról a személyekről, akik valójában a kezdetek óta velünk tartanak, óvnak és nevelnek bennünket. Képesek vagyunk elfeledni azokat a pillanatokat, amelyekben a nagyszüleink nagy áldozatokat hoztak annak érdekében, hogy a mi életünk és jövőnk gördülékenyebb legyen. Ők azok a személyek, akik mindent félretéve, akadályt nem ismerve kiálltak mellettünk, és a tőlük telhető legjobbat nyújtották számunkra, úgy, hogy nem kértek cserébe semmit. Az ő szeretetük aranyozza be gyermekkorunk számos emlékeit – tette hozzá Molnár Attila.

         Az alkalmi műsorban szavalatokkal, énekkel és tánccal felléptek a művelődési egyesület Harmatcsöpp tánccsoportjának tagjai, a legfiatalabb citerások Lele József citeraművész kíséretében, valamint a helybeli Szervó Mihály Általános Iskola mindkét épületének tanulói. A rendezvény lebonyolításában közreműködött a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Női Fóruma, a Muzslai Petőfi Sándor MME, a Zenészek és Énekesek Egyesülete, valamint a helyi tanács.

  • Borbély Tivadar