Téli Egyetem: A képzés muzslyai helyszínén a testnevelés volt a fókuszban


            Muzslyán is tartottak pedagógus-továbbképzést a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából, amelyet 2020. január 10-én rendeztek meg. Ezen a képzésen  mintegy 20 osztálytanító vett részt a közép- és dél-bánáti régióból.

            A képzés résztvevőit elsőként a házigazdák nevében Molnár Attila, iskolaigazgató köszöntötte, aki nagy örömmel nyugtázta, hogy ehhez a jelentős összejövetelhez a muzslyai tanintézményt választották. A Szervó Mihály Általános Iskola azonos nevű utcai épületében került a képzésre sor, ahol ugyan nincs tornaterem, viszont minden eszközt biztosítottak a gyakorlati bemutatókhoz is.

            A pedagógusokat köszöntötte még Baráth Gábor, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke is, aki örömmel tolmácsolta, hogy minden helyszínen (Szabadkán és Magyarkanizsán is) nagy volt az érdeklődés, és mintegy 150 osztálytanító vállalta azt, hogy a szünidőben egy kis tanulásra is szakítson időt. Az MNT nagyon fontosnak tart minden olyan lehetőséget, amelyen anyanyelven hangzanak el az előadások, illetve történnek a képzések.

            Dr. Halasi Szabolcs, egyetemi docens tartotta az előadást, illetve a gyakorlati képzést is Muzslyán, ahol A testnevelés oktatásának kihívásai az általános iskola alsó osztályaiban címmel dolgozták fel a tematikát.  

            Buzás Brigitta, a MTTK karrierépítő központjának munkatársa elmondta, hogy a Téli Egyetem nagy pedagógusközösséget mozgat meg. Mintegy 150-en vettek részt a kilenc akkreditált képzésen  és fontos, hogy az összejövetel egyben a pedagógusok fóruma is, ahol találkoznak a különböző tanintézmények dolgozói, és meg tudják osztani tapasztalataikat egymással.

  • Kónya-Kovács Otília