Márton-napi borkóstoló – kilencedszer

Márton-napi borkóstoló

   A muzslyai Szent Márton Borkedvelők Egyesülete immár 9. alkalommal szervezte meg a Márton-napi borkóstolót, amelyre első alkalommal meghívták a kívülállókat is, azokat, akik nem borászok, nem vittek bort az újborok megmérettetésére, viszont borkedvelők a javából. A környékbeli borászok is elküldték a boraikat a kóstolóra, és négyszer négy tagú zsűri bírálta el a beérkezett mintákat.

Szent Márton Borkedvelők - borkostoló
Szent Márton Borkedvelők - Rontó László

   Rontó László, az egyesület elnöke elmondta, hogy annak ellenére, hogy nem volt könnyű dolguk a szőlőskertekben a gazdáknak, a termés kifogásolható volt, ettől eltekintve a borászok minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy jó borokkal rukkoljanak elő. Összesen 78 mintát értékeltek, ebből 37 fehérbort, 28 vörösbort, kilenc rosé-t és 4 sillert. Az eddigi borkóstolókat szem előtt tartva, erre érkezett legtöbb minta, így nagyon elégedettek voltak a felhozatallal.

   A borkóstolóknak ezeket a nedűket ajánlották fel, és a hangulatos esten valóban mindenki jót társalgott, a zene is kiváló volt, és lévén kihangosítás nélküli, még beszélgetni, eszmecserét folytatni is lehetett – és nem csak a borokról.

Szent Márton Borkedvelők - borkostoló

   Horváth László, temerini borász, a zsűri elnöke nagyon elégedett volt, az évjáratnak megfelelő, jó újborokat kóstolhattak végig, mindegyik kategóriában kitűnően kezelt borokkal találkoztak. A zsűri nagyon dicséretre méltónak találta az amatőr borászok készítményeit, akik valóban igényesen kezelt borokat hoztak a bírálatra. Ezek az emberek tiszta szívből készítik a finom borokat, és a további kezelés után ezek az ember nagyon magas minőségű itókákat fognak fogyasztani. Többen is vallják a közmondás szerint, hogy Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!

   Egészségükre, egészségünkre!

  • Kónya-Kovács Otília