Két irodalmi est a Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében

Sziveri János Művészeti Színpad - irodalmi est

   A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében egy rendhagyó művészeti estet tartottak szeptember végén, A többi csaj sejtés címmel, amely során a nyugat-bácskai és a közép-bánáti régió néhány alkotója mutatkozott be.

   Az irodalmárok közül a doroszlói Lennert Móger Tímea, íróval, költővel beszélgetett a másik két irodalmár, a muzslyai alkotók, Kovács Jolánka, író, költő, műfordító és N. Czirok Ferenc, író, költő, de ugyanez fordítva is érvényes volt. A beszélgetésekből a készülő művekről, a kéziratokról is hallhattak a jelenlevők, az alkotók tervei is előtérbe kerültek, de ugyanakkor elhangzott néhány vers, kispróza is.

irodalmi-est
Sziveri János Művészeti Színpad - irodalmi est

   Egy fotókiállítást is rögtönöztek a Muzslai Petőfi Sándor MME könyvtártermében, a doroszlói Stock János fotóművész munkáit hozta el. A rendezvényen még fellépett gitárjátékával Ódry Rudolf, aki saját szerzeményekkel, átdolgozásokkal gazdagította a műsort.

   Egy ugyancsak érdekes irodalmi estet tartottak a „sziverisek”, Palackba zárt, szárnyaló gondolatok címmel, mégpedig 2019 október 18-án, amelynek a vendége a székelykevei születésű, de Újvidéken élő Géber László, író, költő volt. Legtöbb szó esett a nemrégen megjelent A szigetlakó című kötetéről, de az előző könyveiről is beszélt az irodalmár, illetve szülőfalujáról, meg Újvidékről, a munkahelyéről, az Újvidéki Rádióról is mesélt. Az est moderátora Kovács Jolánka volt, közreműködött még Molnár Lábadi Csilla, aki Géber László műveiből olvasott fel.

   Mindkét rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

  • Kónya-Kovács Otília