Jubiláló házaspárok ünnepségei


            A muzslyai Szűz Mária Szent Neve templomban október első két vasárnapján fogadták a jubiláló házaspárokat, akik a szentmise keretében megerősítették fogadalmukat, amit még esküvőjük alkalmával tettek. Október 3-án két pár ünnepelte az aranylakodalmát, tizenkét pár pedig az ezüstlakodalmát. Október 10-én viszont nyolc pár jelent meg az ünnepségen, akik közül az egyik házaspár 56 éve kötött házasságot, s ők megfogadták az aranylakodalmuk után, hogy minden évben, amikor a jubiláló házaspárokat fogadják, ők is részt vesznek a rendezvényen, hiszen nekik – mint mondták – minden, újabb együtt töltött év ajándéknak számít. A jubilálók közül két pár a tizedik, három pár a huszadik, és egy pár a harmincötödik házassági évfordulóját ünnepelte.

            A muzslyai Don Bosco Családok Egyesülete karöltve a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével első ízben szervezte meg október 23-án a jubiláns bált, illetve a jubiláló házaspárok bálját. Ezt a rendezvényt már egy éve tervezgették, és most váltották valóra. A bálban a helybeli Torontál Express zenekar szórakoztatta a vendégeket, akik között voltak temeriniek is, akik kihasználták a lehetőséget, és bejelentkeztek az egyébként nyitott bálba. Sokan úgy vélekedtek a jelenlegi helyzetről, hogy nagyon rossz hatással van rájuk a bezártság, és már nagyon vágytak egy kis kikapcsolódásra.

            A jubilálók báljában az ünnepelteknek ajándékokat is biztosítottak. Az eseményt a Családbarát Magyarország és a Tempus Közalapítvány támogatta.

  • Kónya-Kovács Otília