Jubilarne proslave godišnjice brakova


Parovi jubilarnih godišnjica brakova dočekani su u Crkvi Svetog Imena Presvete Bogorodice u Mužlji prve dve nedelje oktobra, potvrđujući zavet u okviru obreda venčanja. Dva para su 3. oktobra proslavila zlatno venčanje, a dvanaest parova srebrno venčanje. Međutim, 10. oktobra na ceremoniji se pojavilo osam parova, od kojih je jedan bio u braku 56 godina, koji su se posle zlatnog venčanja zavetovali da će svake godine kada budu primljeni jubilarni parovi prisustvovati tom događaju, jer – kao što su rekli – svaka nova godina provedena zajedno se računa kao poklon. Od jubileja, dva para su proslavila desetu, tri para dvadesetu, a jedan par trideset petu godišnjicu braka.

Udruženje Don Boskovih porodica u Mužlji, zajedno sa Udruženjem porodičnih organizacija Karpata, organizovalo je 23. oktobra prvi put jubilarni bal, odnosno bal parova jubilarnih godišnjica brakova. Ovaj događaj je planiran već godinu dana i sada je postala realnost. Na balu je goste zabavljao lokalni „Torontal Ekspres” bend, a među gostima su bili i iz Temerina, koji su iskoristili priliku da se prijave za inače otvoreni bal. Mnogi su smatrali da je zatvorenost koja je proizišla iz trenutne epidemiološke situacije, mnogo loše uticala i već su žudeli za malo opuštanja.

Na jubilarnom balu uručeni su i pokloni slavljenima. Događaj su podržali Mađarska prijateljska porodica i javna fondacija „Tempus”.

  • Otilija Konja-Kovač