Felavatták az új, fedett műfüves labdarúgópályát


A 131 éves Muzslyán a sportélet csak az első és a második világháború között kezdett kialakulni. Az akkori fiatalok, főleg tanárok és kereskedők gyermekei  kezdeményezték a különböző játékokat, de ezek a csapatok még nem voltak versengésre alkalmasak. 1930  márciusában megalakult a Sportkör –  Simon Ferenc és fia kezdeményezésére.  Ők ezután tömörítették a játékosokat, és az így kialakított csapat csak barátságos mérkőzéseket játszott. 1941-ben újra megszervezték a csapatot, és ekkor már a napjainkban is jól ismert Lehel nevet kapta meg a klub. Az elmúlt hétvégén egy jeles esemény részesei lehettek a muzslyai és környékbeli sportkedvelők, ugyanis megtartották a helybeli Lehel Labdarúgóklub fennállásának 80. évfordulója alkalmából rendezett központi ünnepséget, amely keretében ünnepélyesen átadásra került az új, fedett, műfüves labdarúgópálya is.

Az egybegyűltekhez a házigazdák nevében Váci Mihály, a Lehel Labdarúgóklub elnöke és Sztojkó József, Városi tanácstag szóltak.

-Az idén, amikor közösen ünnepeljük a labdarúgóklub 80. évfordulóját, büszkén mondhatjuk, hogy egy olyan létesítménnyé nőtte ki magát eme Sportközpont, ahova több mint 120 gyermek és fiatal jár edzeni, ezenkívül beindult a lányokat tömörítő labdarúgócsapat is, valamint egy olyan fedett, műfüves pályát sikerült létrehozni, amely biztosítja gyermekeink és a sport jövőjét Muzslyán – emelték ki beszédükben.

A jelenlevő játékosokat, szülőket és sportkedvelőket Palágyi Szabolcs, a topolyai TSC Labdarúgóklub vezérigazgatója és Kormányos László, tartományi sport- és ifjúságügyi segédtitkár is köszöntötték:

 Ennek az óriási befektetésnek – amely pénzösszegben 120.000 eurót tesz ki – éveken belül meglesz majd a gyümölcse. A pálya elsődleges célja, hogy a szülők egészséges életmódra neveljék gyermekeiket, de ezek a fiatalok között  azért találunk majd olyan játékosokat, gyerekeket, akik felnőtt korukban majd komolyan is tudják űzni a labdarúgást. A jövőben szükség lesz még anyagi támogatásra, és ehhez a tartományi titkárság segítséget fog nyújtani.  Magára a fönntartására is, ennek kezelésére, úgyhogy bízunk benne, hogy már a jövő évben olyan eszközöknek a beszerzését fogjuk támogatni, amelyek elősegítik a gyermekek zökkenőmentes labdarúgóedzéseinek a lebonyolítását – tették hozzá a felszólalók.

A beszédek után Kalapis Sztoján atya megáldotta a sportobjektumot, majd hivatalosan is felavatták a fedett labdarúgópályát. Az ünnepség keretében a legfiatalabbak néhány barátságos mérkőzést is játszottak, a muzslyai öregfiúk csapata pedig a magyarországi Börcs település játékosaival mérték össze ügyességüket.

A fedett, műfüves labdarúgópálya felépítése Magyarország Kormánya, a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alap, a topolyai TSC Labdarúgóklub, a muzslyai Lehel Labdarúgóklub, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), Nagybecskerek Város és Muzslya Helyi Közössége Tanácsának támogatásával valósult meg.

  • Borbély Tivadar