Falunapot és templombúcsút ünnepeltek a muzslyaiak

Helyi közösség díjazottjai

Szeptember második hétvégéjén ünnepelték a muzslyaiak a falu napját és a templombúcsút. A szervezők – a helyi közösség tanácsa, a civil szervezetek és egyesületek – ezúttal is színes programokkal várták az érdeklődőket.

Búcsúi Szentmise
Kiállítas szervezői

Szeptember 13-án ünnepélyesen megnyitották a Magyar Házban a közös kiállítást, ahol nagyanyáink hagyatékából féltve őrzött kézimunkákkal, művészeti alkotásokkal és valamennyi kézművességgel bemutatkozott a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK), a Nők Klubja, a RÉMUSZ – Hagyományápolók Egyesülete és néhány önálló kiállító is. A Barna család melletti kis házban a látogatók megtekinthették a helybeli Kézműves Műhely rendhagyó kiállítását is.

Szombaton, szeptember 14-én a település 129. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét szolgáltattak a Szűz Mária Szent Neve templomban, majd ezt követően a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében díszülésre került sor, ahol kiosztották a falu díjait azoknak a személyeknek, akik az elmúlt évek folyamán sokat tettek a faluért, és öregbítették annak hírnevét. Elismerésben részesült  Barta Mária, Mihajlov Alaksandar, Vastag Krisztián, Papp Tibor, Kapusi Ilona, Lackó Ervin, Gabona Ferenc, Selymesi Ágnes, Miklós Valéria, Takács Zoltán, Budai Rozália, Hofgezáng Rozália, Kukola Ibolya, Juhász István, Lackó Nándor, Tóth Piroska, Kiss Gáspár és Zombori Tibor.

A hétvégi események keretében rendeztek még búcsúi komolyzenei hangversenyt, szabadtéri tarka művelődési műsort, idősek látogatását a Vöröskereszt muzslyai szervezetének jóvoltából, barátságos és bajnoki kézilabda-, illetve labdarúgó-mérkőzéseket, csirke-és birkapaprikásfőző versenyt, szabadtéri koncerteket. A helybeli amatőr képzőművészeknek köszönhetően a legfiatalabb tehetségek szabadtéri festészettel is próbálkozhattak.

Díszülés

A háromnapos rendezvény alatt a gyerekek vég nélkül körhintáztak, a felnőttek pedig  a selyemcukrok, mézes szívek és más apró ajándékok megvásárlása után hajnalig ropták a táncot.

  • Borbély Tivadar