A muzslyai fiataloknak fontos a közösségépítés


Egy közösség, egy település megmaradása attól (is) függ, hogy a helyi fiatalok mekkora szerepet vállalnak a mindennapi társadalmi életben. Mennyire fontos számukra anyanyelvük, hagyományaik, kultúrájuk megmaradása, mennyire gondolkodnak közösségben és rejlik-e bennük közösségépítő erő.

Muzslyán napjainkban egy olyan általános- és középiskolásokból álló csapat verbuválódott össze, akikre a helybeliek (sőt, a környékbeliek is) felnéznek és büszkék rájuk. Lelkesek, önzetlenek, önkéntes munkájuk nem ismer határokat. Tevékenységüket figyelemmel kísérte a Helyi Közösség Tanácsa is, és egy fogadás keretében a közösségért tett önzetlen, önkéntes és segítőkész munkájukért  köszönőlevéllel jutalmazta meg őket.

-A fiatalok azon fáradoznak, hogy segítséget nyújtsanak más civil szervezetek rendezvényeinek lebonyolításában, illetve saját ötleteikkel is gazdagítsák a település társadalmi életét. Sokan közülük a muzslyai plébánia animátoraként tevékenykednek egy-egy oratórium alatt, mert fontosnak tartják a gyerekekkel való foglalkozásokat. Mások a helybeli Ifjúsági Fórum tagjai, akik különböző jótékonysági akciókkal, sportnapokkal, előadásokkal és szórakozó estekkel teszik színesebbé a fiatalok mindennapjait – emelték ki a tanácstagok.

  • Borbély Tivadar