Óriási összefogással Páger Anita célja felé


Nincs olyan rendezvény Muzslyán az utóbbi hónapokban, ahol ne lehetne jótékonykodni is a fiatal lány javára

 

Muzslya Helyi Közössége, a civil szervezetek, egyesületek, de a környező településeken is próbálnak hozzájárulni, Szentmihályon, Tordán, Magyarittabén, Nagybecskereken, sőt Szabadkán is Páger Anita megsegítésére, gyógyulásához. Sok ötletes jótékonysági rendezvényt tartottak és szerveznek még a közeljöbőben is azzal a céllal, hogy Anita májusban eljusson Thaiföldre, ahol nagy műtét vár rá, abban a reményben, hogy újra járni tudhasson.

         A Muzslyán megtartott eddig az egyik legnagyobb jótékonysági rendezvény alkalmával, a palacsintázással 181 ezer dinárt sikerült összegyűjteni. A jótékonysági palacsintázás ötlete a torontálvásárhelyi anyukáktól ered, akik az antalfalvi Szeretet szervezet által már sok ilyen és hasonló rendezvényen vannak túl, és mindig sikerrel zárták az akcióikat. Vidrács Krisztina, fő szervező elmondta, hogy nagy örömmel tölti el, hogy a torontálvásárhelyi anyukák közül is eljöttek négyen, akik részt vettek aktívan a palacsinták sütésében, a magyarcsernyei iskolások pedig levendulacsokrokat küldtek, így járulva hozzá az akcióhoz. A diákok tanárnőjükkel együtt termelték az illatos növényt. A muzslyai segítők mintegy 40-en voltak, akik mindannyian arra törekedtek, hogy minél sikeresebb legyen a rendezvény. A falu apraja-nagyja, kezdve az animátoroktól, a cserkészeken keresztül, a tanároktól a helyi szervezetek tagjaiig mindenki serénykedett, mások pedig eljöttek, és kisebb-nagyobb mennyiségű palacsintát vásároltak.

         Páger Anita is jelen volt az érdekében megtartott palacsintázáson, és nem győzött csodálkozni azon, hogy mekkora az összefogás érte:

– Nagyon motiváló érzéssel vagyok teli, de úgy érzem, hogy elég nagy teher is ez, mert ennek a sok embernek valahogy meg kell hálálnom a jóságát, és talán úgy tudom legjobban, legszebben meghálálni, hogyha a műtét után lassan visszatérek az önálló élethez és talpra állok.

Farsangi bál – jótékony szándékkal

    A február 18-án megtartott muzslyai est jól példázza, hogyan lehet a kellemeset a hasznossal ötvözni, ugyanis egy farsangi bált szerveztek, de közben jótékonykodtak is, hiszen az est bevétele végül Páger Anita számlájára került.

Az oratóriumok szervezői, az animátorok voltak azok, akik kitalálták, hogy egy jótékonysági farsangi bált szervezzenek. Kocsis Erik, az egyik fő szervező elmondta, hogy sokan támogatták az ötletet, elsősorban az Emmausz Fiúkollégium illetékesei, hisz elkapták a tornatermet, ahol lezajlott az esemény, de a plébánia keretében működő csoportok is csatlakoztak, például a Don Bosco Családok Egyesülete, a cserkészek.

A Helyi Tanács és a VMSZ helyi szervezete a fánkokhoz való nyersanyagot biztosították, a RÉMUSZ hagyományápolók asszonyai pedig elkészítették, mégpedig az iskola konyhájában. Persze hozzájárult még a Nők Klubja, de jelen voltak a MAKK tagjai, a Szent Márton Borkedvelők Egyesülete, a Petőfi tagjai is megjelentek, a nyugdíjasok, zenészek úgyszintén.

Szinte nincs olyan szervezet, egyesület, amely nem járult volna már bármilyen módon a gyűjtéshez. Az iskola, de a sportszervezetek is az elsők között jótékonykodtak, és mondhatni azt, hogy a muzslyaiak tovább is mindent megtesznek annak érdekében, hogy siker koronázza ezt a történetet, és Anita járni tudjon, önálló életet éljen. A gyűjtéshez bárki hozzájárulhat sms küldésével is: a Légy humánus (Budi human) akciója által, ugyanis, ha a 1425-ös számot üzenetben továbbítják a 3030-as számra, illetve elküldenek egy-egy sms-t (200 dinár), máris jótékonykodtak Anita javára.

  • Kónya-Kovács Otília