Töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás lesz Muzslyán


A muzslyai civil szervezetek és egyesületek tagjai szombaton, február 10-én, a Lehel Sportközpont pályáin megszervezik a közkedvelt, sorrendben tizenkettedik Töpörtőfesztivált. 

PROGRAM:

08.00 — Kirakodóvásár (Disznótoros és falusi, tanyai ételek — sonka, szalonna, kolbász, sajt stb. —, valamint lángos, sült kolbász, méz, házi termékek, kézművestárgyak közül is válogathatnak.)

11.00 — A töpörtősütő verseny kezdete (A versenyzőknek a házigazdáktól kapott 5 kg szalonnából 150 g töpörtőt és egy sült szalonnát kell átadniuk a zsűrinek, hagyományosan feldíszített terítéken. Benevezési díj: csapatonként 3000 dinár. Jelentkezni a 064/174-02-39-es telefonszámon lehet.) 

11.00 — Álarcos, jelmezes farsangi felvonulás a Hófehérke Óvodától a Lehel Sportközpontig (Közreműködnek a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, az óvoda növendékei, a helyi civil szervezetek/egyesületek képviselői és még sokan mások.)

14.00 — A kisült töpörtők átadása, eredményhirdetés és a díjak kiosztása

Az ízletes falatok elfogyasztása alatt a helybeli borászok forralt borral, a pálinkaegyesület tagjai pedig kisüstivel kedveskednek. 

  • Borbély Tivadar