Felhívás – Iratkozás az iskoláskor előtti intézményekbe

Tücsök óvoda

A Tücsök Óvodában is igényelhető a magyar nyelvű csoport

 Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a május 1-i ünnepeket követően kezdődik az iratkozás az iskoláskor előtti intézményekbe. Az iratkozás első lépése az E-portálon (eUprava)  keresztül történik.

A szülők, akik magyar nyelvű csoportba szeretnének íratni a gyermekeiket, a város területén három óvodába is megtehetik ezt. Igényelhetik a magyar nyelvű csoportot a Kolibri Óvodában (Nagybecskerek) a muzslyai központi Hófehérke Óvodában, valamint azok a szülők, akiknek a Sava Kovačević Helyi Közösség területén elhelyezkedő Tücsök Óvoda közelebb van, azok oda jelenthetik be gyermeküket a magyar csoportba.

A Tücsök Óvodából a gyerekek beiratkozhatnak a Szervó Mihály Általános Iskola úgynevezett kinti épületébe, azaz a Szervó Mihály utcában lévő iskolaépületébe is. A két iskolaépület között több mint három kilométernyi távolság van, és azok a szülők, akik Muzslya elején, vagy a Sava Kovačević helyi közösség területén laknak, azoknak sokkal egyszerűbb, ha a kolóniai óvodába járatják a gyermeküket.

Mindenki számára nagy megpróbáltatás lesz az új tanév kezdete, hisz több ok is volt rá, amikor két évvel ezelőtt megszűnt a magyar óvodai a csoport. Egyik az, hogy az volt az első év, amikor a szülők a beiratkozásnál először alkalmazhatták az E-portált. A másik ok viszont, hogy nyilván kevesebb a gyerek is. Most ettől eltekintve az idén újra megpróbáljuk megnyitni a vegyes korosztályú magyar csoportot azért is, mert ott a gyerekek akkor már egyrészt összeszoknak az ő baráti körükkel, de az óvónők is, akik eddig ott dolgoztak, visszamehetnek a régi munkahelyükre, és tovább működhetnek az óvodában.

Az E-portálon való jelentkezés alkalmával a szülőnek fel kell tüntetnie, hogy melyik óvodába szeretné íratni a gyermekét, valamint külön meg kell jelölni, hogy a magyar nyelvű csoportot választja.

A portálon való bejelentkezést követően a kiválasztott óvoda felveszi a szülőkkel a kapcsolatot.