Zenés irodalmi est volt Muzslyán

Zenés irodalmi est

   Örök partunk címmel tartottak rendhagyó irodalmi estet 2019. november 22-én a Muzslai Petőfi Sándor MME könyvtártermében, ahol a helybeli és környékbeli irodalomkedvelők Balogh Istvánnal, költővel, íróval, publicistával ismerkedhettek meg, aki először volt a Sziveri János Művészeti Színpad vendége. Az est folyamán Kónya Sándort, versénekest, népdalgyűjtőt is köszönthették, aki már több alkalommal is fellépett a különféle „színpados” irodalmi esteken.

   A zentai születésű, ma már Magyarországon élő Balogh Istvánnal N. Czirok Ferenc beszélgetett el, végigjárva az irodalmár munkásságát. Több kötetéről is szó esett, néhány versét, illetve novellájának részletét Molnár Lábadi Csilla tolmácsolta.

   Az est keretében több megzenésített vers is felcsendült, hiszen Kónya Sándor húsz éve zenésítette meg az első Balogh István-verset, és azóta sok költemény ilyen formában is tovább él. Ugyanakkor egy Sziveri-verssel is meglepte a muzslyai közönséget, valamint erre az alkalomra N. Czirok Ferenc egyik versét is elhozta.

   A rendezvény a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásának jóvoltából valósult meg. Az irodalmi est a hivatalos rész lezárása után kötetlen beszélgetéssel, barátkozással folytatódott.

  • Kónya-Kovács Otília