Könyvek ajándékba és ismerkedés a leendő elsősökkel


            A magyarországi Rákóczi Szövetség a magyar tannyelvű iskolába induló gyermekeknek szánt ajándékcsomagjai  – a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével – a 2020-as év végén jutottak a leendő muzslyai, nagybecskereki, szentmihályi, nezsényi és erzsébetlaki magyar elsősökhöz. A Mátyás királyról szóló könyveket és egy kis édességet Molnár Attila, az MNT tagja adta át a most még óvodás növendékeknek, majd beszédében arra emlékeztette a jelenlevőket, hogy a Rákóczi Szövetség 2013 óta ajándékozza meg a magyar tannyelvű osztályba induló gyerekeket.

            A 2021-es év elején Hívogat az iskola, nyitott kapuk, farsangoló, ismerkedés az iskolával, kézműves-foglalkozás elnevezésű programsorozattal várták a tanító nénik a leendő muzslyai magyar osztályba induló elsősöket a helybeli Szervó Mihály Általános Iskolában. A gyerekeket és a szülőket Molnár Attila, iskolaigazgató köszöntötte, majd a rövid ismerkedés után a tanító nénik – Molnár Neli és Fárbás Repp Edit – bemutatták a tanintézmény korszerű és jól felszerelt tornatermét, valamint a számítástechnika-tantermet is. Ezután következett az ötletes, farsangi kézműves foglalkozás, mely a járványügyi helyzet miatt előírt védekezési szabályok betartásával lett megtartva.

            A gyerekek nagy örömmel és sok új élménnyel vettek részt a műhelymunkában, közülük sokan már most megszerették az iskolát, és alig várják a szeptembert, hogy ismét – de akkor már elsős tanulóként – átlépjék a tantermük küszöbét.

  • Borbély Tivadar