Farsangi ünnepséget rendeztek a Hófehérke Óvodában


            A koronavírus-járványra való tekintettel az idén egy kicsit másképp, de mégis sikerült egy színvonalas télűző, farsangi ünnepséget szervezni a muzslyai Hófehérke Óvodában. Habár elmaradt a hagyományos kiszebábu-égetés, az órákig tartó mulatozás, vigadozás, valamint a szülők jelenléte is, az ovisok nagy örömmel és fülig érő mosollyal vettek részt ezen a közkedvelt eseményen.

            A tarantula-, hercegnő-, űrjáró-, oroszlán-, bohóc-, boszorkány- és tűzoltójelmezbe öltözött gyerekek egy-egy vicces mondókával törekedtek mielőbb „elűzni” a telet. Ezenkívül — az óvónők segítségével — rögtönzött jelmezbemutatót is tartottak csoportonként, ki-ki a maga helyiségében, így betartva a járványügyi helyzet miatt előírt szigorú szabályokat. Tették ezt abban a reményben, hogy már jövőre újra együtt, közösen, még nagyobb örömmel fognak farsangozni, mulatozni és vidám pillanatokkal gazdagodni az óvodás éveikben.

            A muzslyai óvodában továbbra is szigorú előírások mellett történik a gyerekek mindennapi fogadása. A szülő  kizárólag maszkban kísérheti el gyermekét az intézmény ajtajáig, ahol az óvónők fertőtlenítik a gyermek és a szülő kezét, majd megtörténik a gyermek testhőmérsékletének lemérése. Az óvónőknek és az óvoda munkatársainak kötelező a maszk viselése. Ezenkívül folyamatos az asztalok, székek, szőnyegek és a játékok többszöri fertőtlenítése, valamint a szobák szellőztetése, a délelőtti és a délutáni órákban is. A foglalkozások mellett – az időjárásra való tekintettel – alkalom adódik a szabadban is lenni, természetesen a csoportok más-más időpontokban tartózkodhatnak az udvaron.

  • Borbély Tivadar