U vrtiću “Snežana” održana je karnevalska svečanost


            Zbog epidemije koronavirusa, i ove godine smo uspeli da organizujemo malo na drugačiji način, karnevalsku ceremoniju i ispraćaj zime u vrtiću “Snežana” u Mužlji. Iako smo izostavili tradicionalno spaljivanje lutke, veselja, kao i prisustvo roditelja, deca iz vrtića su prisustvovala ovom događaju sa velikom radošću i osmehom do ušiju.

            Odevena u kostime tarantule, princeze, astronauta, lava, klovna, veštice i vatrogasca, deca su smešnim rimama pokušala da „oteraju“ zimu. Pored toga, uz pomoć vaspitačica, u vrtićima održana je improvizovana revija kostima u svakoj grupi, svako u svojoj prostoriji, poštujući tako stroga pravila propisana epidemiološkom situacijom. To su učinili u nadi da će sledeće godine ponovo proslavljati zajedno, sa još većom radošću, da obogate uspomene veselim trenucima u predškolskim godinama.

            U mužljanskom vrtiću deca se svakodnevno primaju po strogim propisima. Roditelj dete može dopratiti u maski samo do vrata ustanove, gde vaspitači vrtića dezinfikuju detetove i roditeljeve ruke, a zatim se meri telesna temperatura deteta. Vaspitači u vrtićima i osoblje vrtića dužni su da nose masku. Pored toga, vrši se dezinfekcija stolova, stolica, tepiha i igračaka, kao i provetravanje prostorija, ujutru i popodne. Pored radionica – zbog vremenskih prilika – postoji i mogućnost boravka na otvorenom, naravno, grupe mogu biti u dvorištu u različito vreme.

  • Tivadar Borbelj