U Mužlji su prvacima podeljene školske torbe i školski pribor


U poslepodnevnim časovima 31. avgusta 2021. godine, u velikoj sali KUD „Šandor Petefi“ uručen je školski paket Mađarskog nacionalnog saveta i poklon Udruženja „Rakoci“ iz Budimpešte, prvacima iz Mužlje, Zrenjanina i Lukinog sela. Podršku je dobilo ukupno 21 prvačića. Atila Molnar, član MNS-a, pozdravio je učesnike i uručio pakete. On je posebno naglasio da će sadržaj paketa stići čak i do drugog razreda, jer je sadržaja zaista bogat, a najpotrebnija nastavna sredstva su i ove godine uključena.

Mališani su uzbuđeno uzimali pakete i radoznalo razgledali sadržaj, a torbe su mogli i birati, jer je bilo nekoliko varijanti torbi za dečake i devojčice.

Deca se zaista raduju prvom septembru kada prvi put prelaze u školsku zgradu, a kada počinje nova era u njihovim životima, počinju osnovnu školu. Roditelji su takođe uzbuđeni u ovom trenutku, posebno oni koji svoje prvo dete šalju u školu, ali svi kažu da su veoma zahvalni na podršci, jer MNS i Udruženje „Rakoci” skidaju težak teret sa njihovih ramena, jer pomoć stiže u najboljem trenutku, sve je sadržano što je deci potrebno u školi.

  • Otilija Konja-Kovač