Izložba mladih sadnica umetnika MAKK -a


   Osim u sali Kluba amaterskih umetnika Mužlja (MAKK), nekoliko radova je predstavljeno na letnjoj pozornici KUD „Šandor Petefi” u okviru izložbe na kraju školske godine, koja je otvorena 27. juna 2021. godine. Posetioci izložbe su mogli da gledaju „plodove“ od skoro godinu dana, gde su predstavljeni najlepši radovi, i u kojima se može dobro pratiti razvoj dece u oblasti likovne umetnosti.

   Stariji članovi MAKK-a dočekuju decu svake nedelje ujutro, pružaju im savete i stručno znanje iz likovne umetnosti te rezultate predstavljaju na kraju svake školske godine. Radovi su već sada stavljeni na panele i biće dostupni javnosti svake nedelje u narednom periodu.

   Decu su na ovu izložbu pratili i njihovi roditelji, bake i deke, i sa zadovoljstvom su priznali da ima rezultata likovnih aktivnosti. Na nekim mestima radovi su razrađeni u detalje, ali postoje i ležerne umetničke crte, mali radovi sa jedva nekoliko linija, i svaki od njih zrači, i vidi se da su nastali veselo i razigrano.

   Članovi MAKK-a se ne odmaraju ni tokom leta, već mogu da idu na mala druženja i kreativnog rada tokom raspusta, jer su otvoreni za druženje svake nedelje od deset do podneva. Prema predznacima, leti će biti i posetilaca, kojima su omiljeni vidovi zabave crtanje i slikanje.

  • Otilija Konja-Kovač