Zbogom vrtiću


   U skladu sa propisanim epidemiološkim pravilima, učenici pripremne školske grupe vrtića “Snežana” oprostili su se od godina provedenih u vrtiću i zahvalili se vaspitačicama – Brigiti Juhas i Magdolni Sitaš – na dugogodišnjoj brizi, pažnji i ljubavi… Na kraju priredbe, mališani koji od jeseni kreću u školu, dobili su malu torbu u kojem su sledeće želje: da uvek budu veseli, poslušni, hrabri i odlični učenici! Ali ni vaspitačice se nisu vratile kući praznih ruku! Pored nebrojenih i nezaboravnih zajedničkih uspomena, buketa cveća i poklona iznenađenja, roditelji su im uručili i diplome.

   Nakon toga je po šesti put u centru Zrenjanina organizovan ples malih maturanata iz vrtića.

Zbogom osnovnoškolskim godinama

   S obzirom na epidemiju koronavirusa, osmaci su i ove godine na neobičan način prošetali u obe zgrade Osnovne škole “Servo Mihalj” u Mužlji, negujući ovde tradiciju.

   U takozvanoj drugoj zgradi škole, osmaci su simbolično uručili učenicima sedmog razreda zastavu na kojoj piše: VELIKI! Potom je usledilo oproštajno veče učenika osmih razreda, tokom kojeg je maturante i roditelje na mađarskom i srpskom jeziku pozdravio Atila Molnar, direktor škole u ​​Mužlji. Učenici generacije su bili Ema Šiveg i Marko Čordaš.

   -Velika mi je čast što sam učenik generacije. Zahvalna sam svojim nastavnicima koji su me podržali u razvoju mog znanja i veština. Sada ću krenuti dalje, ali uvek ću biti ponosna što sam bila učenica ove škole “, istakla je Ema.

  • Sastavio: Tivadar Borbelj