Muzslyai lányok a veszprémi Diákbajnokságon


Március végén Veszprém adott otthont a tizenkilenc évvel ezelőtt útjára indított Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság döntőjének. A rangos sportversenyen a házigazdák csapatain kívül, jelen voltak a Szlovákiából és Romániából érkező diákok. Kárpátaljáról a háborús helyzet miatt nem érkeztek sportolók, és a legnépesebbnek, mint mindig, ezúttal is a 96 tagot számláló délvidéki küldöttség bizonyult, hisz újvidéki, temerini, magyarcsernyei, muzslyai, adai, zentai, moholi, csókai, felsőhegyi, tornyosi, bogarasi, magyarkanizsai, oromhegyesi és törökkanizsai sportolók képviselték színeinket a 17. alkalommal megtartott viadalon.

Muzslyát a helyi Szervó Mihály Általános Iskola tanulói képviselték, akik egyben a Lehel Női Kézilabdaklub játékosai is. Leánykézilabdában minden idők legerősebb mezőnye gyűlt össze, három délvidéki (Ada, Tornyos, Muzslya), két-két felvidéki és magyarországi, valamint egy erdélyi együttessel.  Kemény és küzdelmes játékot mutattak be a muzslyaiak, s habár ilyenkor az eredmények és a helyezések másodlagosnak számítanak, iskolánk tanulói a hét kézilabdacsapat közül a kimagasló negyedik helyen végeztek. A Nataša Dabić által vezetett muzslyai együttes ugyan nem fért fel a dobogóra, de tisztességesen helytálltak az erős mezőnyben. 

 A sportversenyek mellett a gyerekek megnézték a várat, a városkaput, az óvárost, a királynői sírokat, de ellátogattak a gyönyörű veszprémi állatkertbe is. A tervek szerint a Kárpát-medence diáksportolói októberben újra találkoznak, a helyszín ezúttal is Veszprém lesz.

  • (Hét Nap, Borbély Tivadar)