Májusi hétköznapok Muzslyán

Járdajavítás

   A nagybecskereki Közművesítési Közvállalat munkásai — Muzslya Helyi Közösség Tanácsának közreműködésével — tavaszi takarítási, csinosítási akciót szerveztek a településen. Az akció keretében füvet kaszáltak a játszótereken, a piactéren, a temetőben és a Lehel Sportközpont parkjában, illetve összeszedték a szemetet a zöld övezetekről. A Muzslyai Újságnak nyilatkozva Palatinus Ervin tanácselnök elmondta, hogy az említett megmozdulások a közvállalat és a Helyi Tanács szoros együttműködésének köszönhetőek.

templomjarda

   Muzslyán sokan szívügyüknek érzik a falu tisztaságát. Civil szervezeteink évente többször szerveznek olyan akciókat, amelyekkel rávilágítanak  a környezetvédelem fontosságára, felébresztik a lakosságot, leginkább a fiatalokat, hogy mennyire szebb egy tisztább, rendezettebb környezetben nevelkedni. Fontos kiemelni, hogy a közeljövőben újabb munkálatok fognak megvalósulni a Helyi Közösség területén, melyek a muzslyaiak érdekeit fogják szolgálni — tette hozzá a tanácselnök. Ezt követően a Lehel Labdarúgóklub tagjai is a lelátó és pálya körül szorgoskodtak.

   A muzslyai plébánia és a Helyi Közösség Tanácsának kezdeményezésére, a napokban került sor a Szűz Mária Szent Neve templom előtti járda javítására. A polgárok dícsérete mellett elhangzott egy olyan javaslat is, hogy jó lenne, ha a falunk központjában lenne egy korszerű játszótér, ahol a gyerekek hasznosan tölthetik a szabadidejüket. A járda javításában szép számban kivették részüket az önkéntesek és a civil szervezetek képviselői is. Fontos hozzátenni, hogy szinte egyidőben útjavítási munkálatok is folytak néhány utcában. (Kanizsai utca, Verbászi sor…)

   Muzslya helyi közösség területén a közelmúltban fejezték be a régi, higanyos lámpák lecserélését nátriumosra. Az illetékesek elmondása szerint az új lámpák 70 százalékos takarékosságot valósíthatnak meg a közvilágításon, és ezáltal az utcai világítás nemcsak jobb minőségű, hanem  sokkal olcsóbb is lesz.

  • Összeállította: BORBÉLY Tivadar