Majski radni dani u Mužlji

Járdajavítás

   Radnici zrenjaninskog Javnog komunalnog preduzeća u saradnji sa Savetom Mesne zajednice “Mužlja” organizovali su prolećnu akciju i ulepšavanje naselja. U okviru akcije pokošena je trava na igralištima, oko pijačnog trga, na groblju i u parku Sportskog centra “Lehel”, i sakupljeno je smeće sa svih zelenih površina. Predsednik Mesne zajednice, Ervin Palatinuš, rekao je za “Mužljanske novine” da su spomenute aktivnosti ostvarene zahvaljujući odličnoj saradnji preduzeća i Mesne zajednice.

templomjarda

   U Mužlji čistoću sela mnogi osećaju kao stvar svog srca. Civilne organizacije više puta godišnje organizuju radne akcije, pomoću kojih ističu značaj životne sredine, probuđuju svest stanovništva, a pre svega svest mladih, koliko je lepše živeti u čistom, urednom okruženju. Važno je istaći da će se u bliskoj budućnosti izvoditi novi radovi na teritoriji Mesne zajednice, koje će služiti interese Mužljana – dodao je predsednik Mesne zajednice. Zatim su članovi Fudbalskog kluba “Lehel” naporno radili oko tribina i terena.

   Na inicijativu mužljanske Županije i Saveta Mesne zajednice ovih dana došlo je na red popravka trotoara ispred crkve “Ime Marijino”. Meštani su pohvalili ovu akciju i dodali su da bi bilo dobro kad bi u centru sela napravili moderno igralište, gde bi deca mogla kvalitetno iskoristiti svoje slobodne vreme. U popravci trotoara u velikom broju su učestvovali dobrovoljni meštani i predstavnici civilnih organizacija. Važno je dodati da je istovremeno popravljeno više puteva u nekim ulicama. (Kanjiška ulica, Vrbaski red…)

   Na teritoriji Mesne zajednice “Mužlja” su u bliskoj prošlosti završili zamenu stare živine ulične svetiljke sa novom natrijumovom. Prema rečima nadležnih sa novom rasvetom ušteda će biti u odnosu na postojeće stanje 70 posto, i na ovaj način javna rasveta ne da je kvalitetnija, nego će biti i jeftinija.

  • Tivadar Borbelj