Ajándékcsomagok a tóbai diákoknak

Ajándékcsomagok a tóbai diákoknak

Tóbára vittek ajándékot a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola nyolcadikosai. A nyolc alsós tóbai gyerek névre szólóan kapott egy-egy gazdag, cipődoboznyi csomagot.

A mostani nyolcadikosok, akik 14-en vannak, Gabona Ferenccel, az osztályfőnökkel együtt állították össze a cipődobozok tartalmát, és adták át a tóbai nyolc alsós diáknak, akiket Peron Edit tanítónő készített fel. A gyerekek egy kis műsorral köszönték meg, hogy rájuk gondoltak. A tóbai iskola a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola kihelyezett tagozata. A muzslyai gyerekeknek arra is alkalmuk adódott, hogy végigsétáljanak Tóbán, megtekintették a Szentháromság templomot, amely két év múlva lesz 150 éves, de ellátogattak az emlékparkba, megnézték az intézmények épületeit, a Petőfi Sándor MME-et, a Tűzoltóság Otthonát, a Vadászok Egyesületét, a Nők Klubját.

A jótékonykodást öt éve indították el, mégpedig az akkori nyolcadikosok, akiknek az osztályfőnöke a mostani igazgató, Molnár Attila volt. Látták a hetedikesek is az előkészületeket, és a következő évben már ők is serényen készítették a csomagokat. Minden alkalommal a szórványok szórványában kiválasztanak egy iskolát, osztályt, így ellátogattak már Udvarszállásra, Nezsénybe, Ürményházára is. A csomagokat szeretettel készítgették ezúttal is, amikbe apróbb játékok, tanszerek, sapkák, kesztyűk és sok-sok csemege, édesség is került.

  • Kónya-Kovács Otília