Poklon paketi za učenike iz Tobe

Ajándékcsomagok a tóbai diákoknak

Učenici osmog razreda Osnovne škole “Servo Mihalj” u Mužlji odneli su poklone u Tobu. Osmoro dece nižih razreda dobilo je bogat paket u kutiji za cipele.

Sadašnji osmaci, kojih ima 14-oro, zajedno sa Ferencom Gabonom, razrednim starešinom, stavili su sadržaj u kutije za cipele i uručili ih učenicima u Tobi. Deca su im se malom predstavom, koju je pripremila učiteljica Edita Peron, zahvalila mužljanskim učenicima. Škola u Tobi je ogranak osnovne škole “Šandor Petefi” iz Crnje. Deca iz Mužlje su takođe imala priliku da prošetaju Tobom, posetili su crkvu Svete Trojice, koja će za dve godine napuniti 150 godina, ali su posetila i spomen-park, zgrade institucija, KUD “Šandor Petefi”, Vatrogasni dom, Lovačko društvo, Klub žena.

Humanitarnu akciju pokrenuli su pre pet godina, i to tadašnji đaci osmog razreda, čiji je razredni starešina bio sadašnji direktor Atila Molnar. Pripreme su videli i sedmaci, koji su već sledeće godine skromno pravili paketiće. Svaki put se odabere druga škola i odeljenje, pa su već tako posetili Dobričevo, Neuzinu i Jermenovce. Paketi su i ovoga puta rađeni s ljubavlju, u kojima su bile male igračke, školski pribor, kape, rukavice i puno poslastica i slatkiša.

  • Otilija Konja-Kovač