Adomány az Emmausz Fiúkollégiumnak


   Szimbolikusan 2020. szeptember 10-én fejeződött be egy jótékony futás, amely alkalmával a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumnak gyűjtöttek a budapesti Egy Vérből Vagyunk Alapítvány tagjai. Kalapis Sztoján atya, a fiúkollégium igazgatója, Gerdof Zsolti, az egyik nevelőtanár, valamint két kollégista, a tordai Takarics Norbert és a törökbecsei Dvorszki Lambert is jelen voltak Szegeden, illetve a röszkei határátkelőnél, ahova megérkeztek a jótékonykodó futók. A fiúk és a nevelőtanár egy rövid távon csatlakoztak a futókhoz, hiszen így maguk is hozzájárultak mindahhoz az adományhoz, amit kaptak a kollégisták. A kerékpároknak nagyon örültek, hiszen már arról is beszélgettek, ha megkapják, és az idő is rászolgál, akár kisebb kerékpáros túrákat is terveznének, de a jó időben még az iskolába is szívesebben mennek kerékpárral.

   Szeptember 17-én, egy hétre rá, megérkeztek az adományok a Fiúkollégiumba. A Szabadkai Főkonzulátus megvásárolt 10 kerékpárt, a Capriolo kerékpárgyár tulajdonosa még tízet adományozott, így összesen húsz biciklit vehettek át a fiúk, valamint elhozták a Nemzetközi Teqball Szövetség ajándékát is, egy teqball asztalt, amely egy magyar találmány, és nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, továbbá az őszi idényre való tekintettel a Goodwill Pharma Kft. minden bentlakónak biztosított egy-egy csomagot a termékeiből, hogy a különféle vitaminokból se legyen hiányuk a fiúknak. A kollégium illetékeseinek kérése volt egy nagyobb hűtőszekrény, amelyre nagy szükségük van, és ezt is most eljuttatták a helyszínre.

   Csallóközi Eszter, főkonzul elmondta, hogy a sport szeretete és a mozgás öröme mottóval a futók gondolata megszívlelendő, hiszen a sport is egy összetartó erő, amely hatványozottan nagy jelentőséggel bír a nemzeti összetartozás évében. A jótékonysági akciónak folytatása lesz, amikor majd a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, és akkor nagyon sok ember csatlakozásával, a Szabadkai Főkonzulátus munkatársaival együtt bekapcsolódnak a futásba, és Röszkétől, ott ahol megszakadt a futás, majd folytatni fogják Muzslyáig, amikor újabb sporteszközökkel fogják majd gazdagítani ezt a tanintézményt.

   Kalapis Sztoján atya, a kollégium igazgatója mindenkinek megköszönte a hozzájárulását ehhez az akcióhoz, és most is csak hálával szólt, hogy az adományokat eljuttatták a fiúkhoz, hiszen öröm volt látni a bentlakók örömét, ahogyan birtokukba vették a bicikliket, ahogy próbálgatták az új játékot.

   Brindza Lajos, a topolyai Capriolo kerékpárgyár tulajdonosa is eljött Muzslyára, az átadóra, hiszen amilyen jól esett a fiúknak, hogy megkapták az új bicikliket, ugyanolyan jó érzéssel töltötte el, hogy ebben a jótékonysági akcióban is részt vehettek, a nemes cél érdekében. A fiúk pedig elmondták, hogy amíg jó idő van, biztosan sokat fognak kerékpározni, többségük a buszozás helyett inkább biciklivel megy az iskolába, de a kerékpártúrára is örömmel vállalkoznának.

  • Kónya-Kovács Otília