Ženski rukometni klub ” Lehel” gradi novi odnos sa matičnom zemljom

Kozármisleny

   Sredinom juna delegacija iz Mužlje posetila je sportski klub u Mišljenu, u Mađarskoj. Mužljanski ženski rukometni klub “Lehel” ima za cilj da izgradi novi odnos sa sportskim klubom iz Mišljena.
   Sve se desilo zahvaljujući Ištvanu Đermanu koji je rodom iz Zrenjanina, i koji radi i živi u Pečuju, ali srce ga vuče rodnom gradu i zbog toga pokušava da nam pomogne. On zna koje su teškoće ovdašnjeg sportskog života, i ponudio je priliku da upoznamo i izgradimo saradnju sa mišljenskim sportskim klubom. Mlad grad – jedva da ima 20 godina – poseduje sportski život na visokom nivou koji još želi da napreduje, i sastoji se od ljudi koji žele da pomognu Mađarima preko granice, i odmah su se složili da sarađuju.
   Sa mužljanskom delegacijom  koju su činili Monika Išpanović, Nataša Dabić, Jožef Stojko i Janoš Puškaš, složili su se da će odmah tokom avgusta prihvatiti devojčice na njihove treninge, tačnije njih 12 iz generacije 2006-2009, koje će pratiti i 4 odrasle osobe. A u septembru će onda Mužljanci ugostiti rukometašice iz Mišljena na tradicionalnim mečevima za buč, koji je već godinama međunarodnog karaktera. Prema planovima osim iz matične zemlje, očekuju i igrače iz Rumunije.
   Tamaš Kovač, predsednik sportskog kluba iz Mišljena prilikom posete rekao je sledeće: 
Već godinama tražimo kontakte preko granice, pre svega u Južnoj-Baranji. Zahvaljuljući tome smo uspostavili izuzetnu saradnju i sa hrvatskim sportskim klubom “Darda” ili sa klubom iz Osijeka, ali bih mogao još da nabrajam gde nas sve znaju. Baš uoči pojave korona virusa smo se dogovorili sa zagrebačkim rukometaškim klubom, zatim sa Beogradskim Univerzitetom u okviru konkursa “Erasmus” gde je glavna tema “Žene u rukometu”. A sada smo uspeli da se upoznamo i sa vojvođanskim klubom, gde naravno još ima dosta Mađara. Mi sa našim skromnim sredstvima već godinama pokušavamo da činimo dobro mađarskim sportistima preko granice, stoga se veoma radujem i ovoj saradnji. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama svi biti na dobitku! Zahvaljujem se partnerima što sa nama isto razmišljaju!
  •  Otilia Kоnja-Kovač