Novi dom

Új otthon

   Na početku prošle godine se ispostavilo da zahvaljujući Fondaciji “Prosperitati” Angela Rapoš i njene dve kćerke, Ema i Lenka mogu da se presele u novi dom.
   Naime, konkurisale su i uspele. Priča o njihovom uspehu ukratko zvuči ovako.
Angela je ispričala da nakon kratkog ubeđivanja pokušale su, predale molbu Fondaciji ” Prisperitati” i prvi krug su zakasnile, ali u drugom su imali uspeha. Naravno u kratkom vremenskom periodu bilo je teško naći odgovarajuću kuću. Kad su pronašle ovu – sada već njihov novi dom – posle su joj se uvek vraćale ma koju god su gledale. U toj kući je živela tetka drugarice Angeline sestre, koja je odlučila da se odseli i tako je kuća bila na prodaju i onda su i obavili kupovinu. Kuća je legalizovana, sva dokumentacija je uredna, sve je išlo bez problema, što se tiče kupovine. Čak štaviše nije bilo ni potrebno preterano renoviranje, samo su malo osvežili i okrečili zidove, sve je išlo ovako glatko.
   Ema je ispričala da im je bilo zanimljiv taj period dok su tražili odgovarajuću kuću. Te posete kućama su bile veoma uzbuđene. A sada posle više od godinu i po dana može se reći da su navikle na novo okruženje. U tihom i mirnom okruženju, u kratkoj ulici je njihov dom na tzv. Staroj koloniji. Autobuska stanica je blizu, brzo su zavolele novonastalu situaciju. Lenke je dodala, da su mnogo pomagale majci oko selidbe da bi što pre završili, a sada uživaju i osećaju se potpuno kao kod kuće. Jako su srećne što je ovo samo njihovo. Rekla je još kako za sve tri ova kuća je bila “ljubav” na prvi pogled. Imaju 3 sobe, kuhinju, trpezariju, garažu, nusprostorije, manje dvorište. Planiraju još jednu sobu da naprave, ali to će u budućnosti.
  • Otilia Konja-Kovač