Otvaranje godine u KUD “Petefi Šandor” u Mužlji

Évadnyitó - Muzslyai Petőfi Sándor MME

Zlatne plakete za dugogodišnje zalaganje.

   30. novembra članovi KUD “Petefi Šandor“ u Mužlji su organizovali tradicionalni program u vezi početka godine, u okviru kojeg su se predstavili oni sposobni i voljni ljudi u okviru sekcija koji doprinose i trude se za očuvanje mađarske kulture, očuvanje i dalje širenje tradicije, vaspitanje mladih, kao i očuvanje nacionalne baštine.

Évadnyitó - Muzslyai Petőfi Sándor MME
Évadnyitó - Muzslyai Petőfi Sándor MME

   Predsednik umetničkog društva, Jožef Dobo, je pozdravio prisutne goste koji su se okupili u velikoj sali društva, te je podelio zlatne plakete onim ljudima koji su poslednjih godina i poslednjih decenija svojim radom bogatili nastupe udruženja i daleko nosili dobar glas udruženja. 

   Nagrade su dobili Ana Zombori, član mešovitog hora, Hilda Šiveg koja vodi plesnu sekciju i Čila Molnar-Labadi, glumica, režiser, recitator i predavač.

   U kulturnom programu su nastupali plesne grupe „Harmatcsöpp“ i „Százszorszép“, od glumaca su nastupali Marta Ronto, Zoltan Koša, Čila Molnar-Labadi kao recitator, Marta Ronto, Maria Barta i Otilia Konja-Kovač kao pripovedači, kao i citeraši pod nazivom „Kišbanda“, Jožef Lele citeraš solista, Kočiš-Salma citeraški par, Arpad Salma citeraš solista, a citeraški orkestar sačinjen od odraslih članova je nastupao kao pratnja mešovitom horu.

Évadnyitó - Muzslyai Petőfi Sándor MME

   Tokom ove manifestacije prisutni su mogli pogledati najnoviju postavu lokalnih amaterskih slikara (MAKK).

  • Tivadar Borbelj