I bajkeri veruju u bolje sutra


            Gotovo da je postalo deo naše svakodnevice, ali svakako deo naše stvarnosti je da kovid situacija ostavlja svoj pečat na svemu. Naravno, i rad Moto-kluba “Road Flyers” određen je mnoštvom propisa koji regulišu epidemiju. Jedva da je bilo većih susreta u zemlji, a jedan od najvećih koji bi bio održan u Mužlji je takođe odložen. Članovima kluba zbog ovoga je iskreno žao, jer su odloženi susreti koji bi bili održani tokom leta. Isto tako mužljanski motociklisti nisu mogli da odu u inostranstvo, a možemo da pomenemo dosta dobar odnos sa motociklistima iz Mindsenta,  a preko njih uspostavili su i saradnju sa drugim matičnim klubovima.

            Ove godine su prilike bile takve da su mogli da organizuju odvojene ture u malim grupama širom Srbije, koje su mnogi koristili i ocenili kao vrlo dobre, jer su se mogli diviti mnogim lepim znamenitostima koje Srbija krije. Bilo je nekih članova kluba koji su ipak stigli da odu na dva susreta u toku ublažavanje epidemije, jedan u Apatinu i drugi u Viziću na hrvatskoj granici.

            Članovima moto kluba “Road Flyers” ove godine ostalo je mnogo više vremena za druženje unutar kluba, a takođe su obavljali radove za ulepšavanje njihovog kluba. Tokom proleća i leta takođe su pokušali da svoj klub učine što toplijem, nove pločice i novi ukrasi krase sada zidove.

            Planovi za motocikliste su vrlo jednostavni. Žele da u 2021. godini postignu sve što je zaostalo ove godine. Pored njihovog velikog moto susreta, imaju još jedan san koji žele ostvariti, a to je da odu na moto turu sa svim članovima, na jedno porodično druženje. Sve to žele da nadoknade, i veruju da će i uspeti taman dok sezona motocikala počne na proleće, epidemija biti ublažena ili završena kako bi mogli da sprovedu svoje planove.

  • Otilija Konja-Kovač
  • Slike: Robert Deak