„Pastirski dan“ u Mužlji 8. oktobra – celodnevni program manifestacije


Članovi Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS“ iz Mužlje organizovaće u subotu, 8. oktobra , u prostorijama KUD „Petefi Šandor” i Kluba Mužljanaca, tradicionalni, osamnaesti po redu „Pastirski dan“ međunarodnog karaktera.

Cilj manifestacije je negovanje, očuvanje i predstavljanje tradicionalnih vrednosti koje su naši preci vekovima unazad koristili u svakodnevnom životu i pri uzgoju životinja. 

Domaćini su se i ove godine potrudili, da organizovanjem zanimljivih programa za posetioce svih uzrasta, 18. „Pastirski dan” bude posećeniji od prethodnih.

9h – takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša i pastirskih jela (kotizacija iznosi 500 dinara – sastojke obezbeđuju takmičari)

9h – predaja slatkih i slanih kolača i domaće rakije (za takmičenje za najukusniji slatki i slani kolač i nabjbolju domaću rakiju)

10h – otvaranje manifestacije i bogat kulturno-umetnički program, u okviru kojeg će prisutni moći da pogledaju kreativne izložbe proizvoda iz domaće radinosti, da saznaju kako su pastiri nekada živeli, kako su bili odeveni, koje alate (bičeve) su koristili, da učestvuju u zanimljivim pastirskim igrama i još mnogo toga;

14h – proglašenje pobednika u izboru najukusnijeg slatkog i slanog kolača, pravljenih po receptima naših baka, u izboru najboljih rakija, kao i dodela vrednih nagrada najuspešnijim kulinarima u takmičenju u kuvanju ovčijeg paprikaša i pastirskih jela;

20h – Bal sa večerom, pićem i bogatom tombolom, za dobru atmosferu biće zadužen Zoltan Kendereši (Sused) i prijatelji;

Posetioci će tokom celodnevne manifestacije moći po vrlo povoljnim cenama da kupe ovčiji paprikaš i mekike.

Više informacija mogu se dobiti na broj 061/63-04-007

Organizatori sve posetioce i takmičare srdačno očekuju.

  • Tivadar Borbelj