Szent István-napi rendezvény


            A Muzslai Petőfi Sándor MME szervezésében az idén is megtartották a Szent István-napi rendezvényt. A falu központjában, a templom melletti kis parkban gyűlt össze a közösség. Elénekelték a himnuszt, majd egy alkalmi vers és köszöntő után Szent István szobránál helyezték el az emlékezés virágait, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Szövetség, Muzslya Helyi Közösség, a RÉMUSZ Hagyományápoló Egyesület, valamint a házigazdák nevében koszorúztak.

            A Szűz Mária Szent Neve templomban ünnepi szentmisét szolgáltattak, amely keretében Szent István államalapító királyunkról is megemlékeztek, majd Kalapis Sztoján plébános megszentelte az új búzából készült kenyeret.

            A szentmisét követően alkalmi műsorra került sor a templomban. Elhangzott Kányádi Sándor A mindennapi kenyér című elbeszélése, fellépett hegedűjátékával Rontó Kata, a nagybecskereki zenede növendéke, továbbá Szent Istvánról szóló énekeket adott elő a Muzslai Petőfi Sándor MME vegyes kórusa és citerazenekara, valamint alkalmi dalokkal szerepelt a Cickafark énekcsoport.

            Az ünnepi műsor végén a szervezők kiosztották a jelenlevők között az új búzából készült, megszentelt kenyeret.

 

  • Kónya-Kovács Otília