Muzslyán is nagy az érdeklődés az eAgrar iránt


Nagy érdeklődés övezte a mezőgazdasági termelők elektronikus nyilvántartásba vételét Közép-Bánátban, így Muzslyán is, ahol februárban a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének falugazdásza és a Nagybecskereki Mezőgazdasági Szakszolgálat munkatársa a Helyi Közösség épületében fogadta a termelőket. 

A nap folyamán összesen 29 termelőt regisztráltak, illetve láttak el hasznos tudnivalókkal. A mezőgazdasági szakszolgálat munkatársa a személyi igazolvány és az e-mail-cím megadásával adta ki a termelőknek a QR-kódot, valamint ismertette a további szükséges lépéseket. Sokan közülük elmondták, hogy örülnek a falugazdászprogram folyamatos működésének, ők ugyanis már idősek, és a papírmunka elvégzése is nehézséget okoz nekik — tudtuk meg Horváth Éva falugazdásztól.

Ezt követően március hónap folyamán sor került az agrárgazdaságok bejegyzésére a mezőgazdasági minisztérium által indított eAgrar felületére. A muzslyai falugazdász irodájában megtudtuk, hogy semmiféle határidő nincs, a rendszer mindig nyitva lesz, az érdekelt ügyfelek bármikor regisztrálhatnak. Az eAgrar portálon a gazdák egyebek mellett néhány kattintással jelentkezhetnek a különféle állami pályázatokra és támogatásokra. 

A falugazdász Muzslyán hétfőn, szerdán és pénteken várja az ügyfeleket.

  • Borbély Tivadar