Muzslyán is kiosztották az iskolatáskákat és a tanszercsomagokat a kisdiákoknak


          A Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében osztották ki 2021. augusztus 31-én délután a muzslyai, a nagybecskereki és a lukácsfalvi kisdiákok részére az Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját, illetve a budapesti Rákóczi Szövetség ajándékát, az iskolatáskát. Összesen 21 leendő elsős vette át a támogatást. Molnár Attila, az MNT tagja köszöntötte az egybegyűlteket, és adta át a támogatásokat. Külön kihangsúlyozta, hogy a csomag tartalmából jut még a második osztályra is, hiszen valóban bőséges a tartalma, és a legszükségesebb taneszközök kerültek az idén is bele.

          A gyerekek izgatottan vették át a csomagokat, és kíváncsian nézegették a tartalmát, de a szebbnél szebb táskákat is végigforgatták, hiszen a fiús-lányos táskákból is volt több fajta, így még válogathattak is, ki melyiket szeretné kapni.

          A gyerekek a szeptember elsejét várják csak igazán, amikor első alkalommal átlépik az iskola ajtaját, s amikor egy új korszak indul az életükben, megkezdik az általános iskolai tanulmányaikat. A szülők is izgatottak ilyenkor, különösen, akik első csemetéjüket indítják az iskolába, viszont azt mindannyian leszögezték, hogy nagyon hálásak a támogatásokért, hiszen nagy terhet vesznek le ilyenkor a vállukról az MNT, illetve a Rákóczi Szövetség illetékesei, mert a legjobb pillanatban érkezik a segítség, mindaz, amire a gyerekeknek szükségük van az iskolában.

  • Kónya-Kovács Otília