Egy új mikrobusz is szolgálja a muzslyai Emmausz Fiúkollégium bentlakóit


            Tavaly novemberben egy újabb lehetőséggel gazdagodott a muzslyai Emmausz Fiúkollégium kínálata, ugyanis a jövőben egy új mikrobusz is a fiúk szolgálatában áll.

            A támogatást a Nemzetpolitikai Államtitkárság jóvoltából a Bethlen Gábor Alap által kapta meg a tanintézmény, és mint Gerdof Zsolti nevelőtanár – aki a pályázatot megírta, és a sikeres elbírálás után a vásárlást, az ügyeket intézte – elmondta, ebben a járványos időben, amikor a támogatásról szóló szép hír megérkezett hozzájuk, határtalan volt az örömük, és gyorsan megvásárolták a járművet.

-Elsősorban nevelési célok megvalósítására használjuk a mikrobuszt, tervezünk tanulmányutakat, különféle ismeretterjesztő kirándulásokat, de természetesen hamarosan megejtjük a szalagavató ünnepséget, és a leánykollégium bentlakóival együtt készülnek a fiúk erre a nagy eseményre, és természetesen a mikrobusszal juttatjuk el a diákokat a próbák helyszínére.

            A nevelőtanár ecsetelte a mikrobusz adottságait is, elmondta, hogy kilenc férőhelyes, a sofőr mellett nyolc kollégista utazhat benne, és mivel a jármű hosszabbított változatát sikerült megvásárolniuk, csomagtere is van, így hosszabb utakra, kirándulásokra is alkalmas. Hozzáfűzte, hogy nem a jármű kinézetére összpontosítottak, hanem azt tartották a legfontosabbnak, hogy egy biztonságos, megbízható járművet vásároljanak.

            A fiúk is megörültek az új mikrobusznak, hiszen minden évben – a tavalyi kivételével – kirándulásokat szerveztek részükre, abban bíznak, hogy mielőbb normalizálódik a helyzet és az idén talán már újra mehetnek kirándulásokra, tanulmányutakra.

  • Kónya-Kovács Otília