„Csak anyanyelvemen lehetek igazán én…”


   A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nagytermében Kosztolányi Dezső: „Csak anyanyelvemen lehetek igazán én…” mottóval egy alkalmi, kétnyelvű műsor keretében megünnepelték az anyanyelv nemzetközi napját. A muzslyai Hófehérke és a nagybecskereki Alice Csodaországban Óvodák növendékeit a szervezők nevében szerb nyelven Marijana Mišić Andrić, a Női Kezdeményezés Egyesület elnök asszonya, a házigazdák előtt pedig magyar nyelven Borbély Tivadar, tanácstag, a helybeli művelődési egyesület elnökségi tagja köszöntötték. Beszédükben kiemelték, hogy a nyelv az egyik legfontosabb ajándék, melyet a szülő adhat gyermekének.

   – A gyermek azt a nyelvet tanulja meg anyanyelveként, melyet az édesanyja és édesapja beszél vele. Ez az első kapcsolódási pontja a szülőhöz, a család többi tagjához és kultúrájához, illetve a közösségéhez is – hangsúlyozták a szervezők.

   Az ezt követő színvonalas műsorban két nyelven történő szavalattal, tánccal és énekkel felléptek az iskolás előtti intézmények gyermekei, a nagybecskereki Városi Könyvtár munkatársai pedig egy meséből idézett jelenettel kedveskedtek a legkisebbeknek.  A Női Kezdeményezés Egyesülete és a Városi Könyvtár képviselői a rendezvény végén könyvcsomagokat ajándékoztak a muzslyai és a nagybecskereki óvodának, magyar és szerb nyelven.

  •  Borbély Tivadar