Omladinsko takmičenje u kuvanju – pripremanje sledeće generacije


Udruženje čuvara tradicije (REMUSZ) iz Mužlje je po šesti put organizovalo svoje kuvarsko takmičenje za mlade, na kojem je učestvovalo devet ekipa. Zanimljivo je da je jedan takmičar sa roditeljima došao čak iz Šapca, video je oglašavanje događaja na društvenim mrežama, učinilo mu se zanimljivim i prijavio se, ali pored meštana i onih iz Zrenjanina, tu su bili i kuvari iz Torde.

Ideju o ovom događaju preporučio je Ištvan Biro, pedagog u penziji koji je radio kao pedagog i u Mađarskoj, gde je predavao grnčarstvo, što su deca veoma volela. Nakon što se preselio nazad, dva puta godišnje je kuvao sa svojim razredom kao razredni starešina u školi u Mužlji. U Udruženju čuvara tradicije od ove manifestacije očekuju da će im se pridružiti još mladih ljudi kako bi malo podmladili svoje redove.

Žiri je nagradio pileći paprikaš ekipe „Vesela sedmica“ prvom nagradom, OŠ „Servo Mihalj“ odeljenje V.4 i Milici Milojević iz Šapca dodelio drugu nagradu, dok su trećeplasirani bili Lea Malešev iz Zrenjanina, Jovan Agić iz Zrenjanina, omladinski tim „Jorgovan“ iz Torde, lokalni „Svici“, tim MIF-a i „Pindur panduri“. Sve ekipe su nadgledali odrasli.

Nakon dodele nagrada, takmičari i njihovi pomagači mogli su da uživaju u ukusnoj hrani.

  • Otilija Konja-Kovač