Lira pop festival – četrnaesti put


Udruženje muzičara i pevača je 24. juna organizovalo Lira pop Festival, popularan među mladima, po četrnaesti put u sali KUD “Šandor Petefi” u Mužlji.

Gabor Molnar, predsednik udruženja i Marija Bodo Poturica, potpredsednica Saveta Mesne zajednice Mužlja, poželeli su dobrodošlicu ljubiteljima muzike koji su se pojavili u velikom broju, istakavši koliko je važno zadržati interesovanje i ljubav za mađarsku pesmu među mladima. Potom je Emeše Siveri, pobednica 13. Lira pop festivala, otpevala uvodnu pesmu manifestacije, nakon čega je usledilo nastup devet ovogodišnjih takmičara.

Takmičili su se mladi i talentovani pevači (od 10-16 godina). Publici su se predstavili pesmom: Lila Ereš iz Novog Bečeja, Anamarija Čikoš iz Torde, Edvin Tovizi iz Jermenovaca, Simona Miler i Erik Miler iz Mihajlova, kao i četiri domaća izvođača: Zita Šiveg, Hana Liptaji, Tesa Kočiš i Arpad Salma.

Posle nastupa, žiri u sastavu Dijane Halai, višestruke pobednice festivala, profesorke klavira Marte Ronto i profesora muzike Zoltana Kenderešija bio je u teškoj situaciji, jer nije bilo lako napraviti razliku između produkcija. Na osnovu odluke žirija, Lila Ereš je postala pobednica festivala, dok je Arpad Salma osvojio nagradu publike. Tesa Kočiš je dobila specijalnu nagradu.

  • Tivadar Borbelj