Cilj je dalji razvoj Mužlje


   Novi Savet Mesne zajednice formiran je u junu, nakon što su 23. maja u svim mesnim zajednicama grada Zrenjanin održani izbori za nove članove saveta i članove nadzornog odbora. Savet Mužlje broji 11 članova, a Nadzorni odbor 3 člana.

Jožef Stojko, koji je bio i biće član Saveta u naredne četiri godine, čestitao je FB društvenoj mreži i naglasio moć zajedništva:

– Hvala vam puno na podršci. To je ogroman uspeh, zajednički uspeh, uspeh svih Mužljana. Potrudićemo se da uspešno obavimo posao i ostvarimo svoje planove!

Novi Savet ponovo je izabrao Ervina Palatinuša za predsednika Saveta, koji takođe vidi snagu u jedinstvu:

– Postigli smo ogroman uspeh, samo zahvaljujući sjajnoj saradnji građana, svaki naš kandidat sa liste „Zajedno za Mužlju“ dobio je potreban broj glasova. Kao i prethodni Savet, i sada ćemo raditi na tome da naše selo učinimo lepšim, boljim i žitelje zadovoljnijim. Još većom snagom služićemo cilju, blagostanju stanovnika.

          U Savetu su i novi članovi od kojih očekuju nove ideje i osveženje. Računaju i na pomoć i dalju podršku građana. Kao i do sada, stanovnici se mogu obratiti bilo kojem članu Saveta sa svojim idejama i problemima, a zajedničkim snagama, koliko god je to moguće, uvek će biti moguće neko rešenje. Seosko rukovodstvo ne kroji velike planove, jer mnoge stvari, posebno one finansijske, ne zavise od njih, ali je toliko izvesno da se iskoristi svaka prilika koja je od koristi zajednici.

Članovi Saveta mesne zajednice su: predsednik Ervin Palatinuš, poljoprivrednik; Jožef Stojko, profesor matematike i računarstva, član gradskog veća; Kristina Vidrač, diplomirani učitelj, predstavnik u gradskom veću; Tivadar Borbelj novinar, fotograf; vaspitačica u vrtiću, Marija Bodo Poturica; Mihalj Halai arhitektonski tehničar u penziji; Endre Išpanovič, menadžer svetske farmaceutske kompanije; Hilda Šiveg, članica Vojvođanskog izviđačkog saveza; Jožef Nađ, pensioner; i Emeše Kardoš, preduzetnica.

Članovi Nadzornog odbora su: Nandor Kovač, privatni preduzetnik; Marika Čikoš, zaposlena u Carskoj Bašti; i Davor Radosavljević, predsednik Lovačkog udruženja Krasnica u Mužlji.

 

Aranka Molnar