Nagytakarítás a Föld napja alkalmából


Tavaszi nagytakarítást szerveztek Muzslyán a Föld napja alkalmából, melyet a környezetvédelem iránt elkötelezett földlakók világszerte tavasszal ünnepelnek meg, amikor is a környezetkímélő gondolkodást és magatartást népszerűsítik. Az önkéntes munkában részt vettek a civil szervezetek (Muzslyai Ifjúsági Fórum, RÉMUSZ-Hagyományápolók Egyesülete, MAKK, nyugdíjas egyesületek, Muzslai Petőfi Sándor MME, Lehel Női Kézilabdaklub, Lehel Labdarúgóklub…) tagjai, a helyi közösség tanácsának képviselői, a VMSZ helyi szervezete és azok a polgárok, akik szívügyüknek érzik a falu tisztaságát. Füvet kaszáltak, fákat meszeltek, virágpalántákat ültettek, összeszedték a szemetet, takarították, csinosították a helységüket.

A „központi“ takarítási akcióhoz a későbbiekben csatlakoztak a Nők Klubja tagjai is. A szervezet az idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Megalakulásuk óta a klub tagjai mindig is az ügyességükről és az önzetlen munkájukról voltak ismertek. Erre ezúttal sem cáfoltak rá, hiszen egy tavaszi takarítási/csinosítási akciót tartottak a II. világháborúban elesett muzslyai harcosok emlékművénél. A szorgos kezű asszonyok összegyűjtötték a szemetet, befestették az emlékmű körüli kerítést, bemeszelték a fákat, virágot ültettek…

Eme nemes megmozdulások sorozatát a helybeli Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljai zárták be a „Tegyük szebbé a laktanyánkat és így várjuk a tavaszt!“ mottóval. A mintegy húsz, főleg gyerekekből és fiatalokból álló önkéntes  füvet kaszált, összeszedte a szemetet és kitakarította az utcai esőelvezető csatornákat.

Összegezve büszkén elmondható – az idei takarítási, csinosítási akciókban a polgárok szép számban vettek részt, munkájuk eredményeként pedig szebb, tisztább, rendezettebb környezetben élhetik mindennapjaikat a muzslyaiak. A Föld-napi akciókat Muzslya Helyi Közösségének Tanácsa támogatta.

  • Borbély Tivadar