Anyák napi műsor és a Szakkör kiállítása


A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben május elején két esemény is volt. Egyik az anyák napi műsor, illetve a szakköri foglalkozásokon készült alkotásokból nyílt kiállítás.

Az egyesület nagyterme teljesen megtelt, ugyanis a Hófehérke Óvoda növendékei, a Szervó Mihály Általános Iskola diákjai és a Muzslai Petőfi Sándor MME citerásai, kis táncosai előadtak egy szép műsort az édesanyáknak és a nagymamáknak. Az egyesület elnöksége mind a 72 fellépő gyereknek biztosított egy-egy szál virágot, amelyet a műsor után átadtak az anyukáknak.


A muzslyai hölgyek által, a Szakkör 2023/2024-es évadában készült alkotásokból az egyesület előcsarnokában, illetve a folyosóin nyílt egy igen gazdag kiállítás. Három csoportban tizenöten sajátították el a makramé technika alapjait, a Nemzeti Művelődési Intézet és a FERHA – Felnőttképzők Regionális Hálózata támogatásával.

Erre az alkalomra ellátogatott Sarnyai Károly, a Szakkör délvidéki koordinátora is, aki kiosztotta a szorgos kezű asszonyoknak a tanúsítványokat. Az idén 29 vajdasági településen 119 szakkörös csoport választott magának a 23 féle tevékenységből, ugyanakkor 30 településről 131 csoport nevezett be az őszre beinduló Szakkör pályázatára.

  • Kónya-Kovács Otília