Templombúcsú a Szávió Szent Domonkos templomban


Ünnepi, búcsúi szentmisét tartottak május 5-én a muzslyai Tóth István utcai templomban, amelynek a védőszentje Szávió Szent Domonkos. Amikor a szalézi atyák az 1990-es évek elején belekezdtek a templom felépítésébe, úgy gondolták, ez egy egészen fiatalos plébánia lesz, hiszen akkor még sok fiatal járt a hittanórákra. Az idősekre is gondoltak, a környéken lakó hívek imája meghallgatásra került, amikor felépült a „kistemplom”.  

Az ünnepi szentmisét Kalapis Sztoján atya celebrálta Sándor Zoltán állandó diakónus segítségével. A plébános szentbeszédében a fiatalon elhunyt Domonkosról beszélt, milyen életet élt, hogyan vált szentté, aki a fiatalok, az ifjúság, a ministránsok, a várandós anyák védőszentje, aki mindannyiunk példaképe lehet.

A Szávió Szent Domonkos templomot 1995-ben szentelték fel, előtte egy imaház volt a helyén. A szentmisék huzamosabb ideje szombatonként vannak, kevesebb a hívő, és a hittanórákat is a központi parókia hittantermeiben tartják, így ritkán telik meg a templom és annak környéke.

  • Kónya-Kovács Otília