Két magyar képviselő lesz a Városi Képviselőtestületben


A június 2-án megtartott helyhatósági választásokon Nagybecskerek községben a VMSZ listájára 1644-en szavaztak

A választások értékelésére Sztojkó Józsefet, a VMSZ nagybecskereki városi szervezetének elnökét kértük meg, aki először is megköszönte a polgároknak a bizalmat és a szavazatokat, ami lényegében jó eredmény, ha tudjuk, hogy a párt önállóan indult. Az 1644 szavazat a gyengébb kimenetel mellet 2 mandátumot jelent a nagybecskereki képviselő testületben.

– Összehasonlítva az elmúlt választásokkal, most jóval kisebb volt a kimenetel, mint például a 2023-as év december hónapjában megtartott köztársasági és tartományi parlamenti választásokon, vagy a 2022-es áprilisi köztársasági választásokon.  Ez egy kivételes választás volt, önálló önkormányzati választás és nem volt vele egyidőben se tartományi se köztársasági parlamenti. Nem is emlékszem, utoljára Szerbiában mikor tartottak csak önálló önkormányzati választást. Ezzel az a gond, hogy nem minden szavazó polgár érzi eléggé fontosnak a választás tétjét, hisz kisebb szintű választásról van szó. Így kisebb lett kimenetel is – mondotta Sztojkó József.

-A muzslyai eredményeket elemezve, most gorombán 10%-kal alacsonyabb volt a részvétel, mint tavaly decemberben, és csak 6 hónap múlt el azóta. Ez azzal is magyarázható, hogy jóval rövidebb volt a kampány, mint amit megszoktunk, reálisan mindössze 3 hét. Úgy gondolom, nem jutott el minden választópolgárhoz az a kellő információ, amelynek birtokában leadta volna voksát.

A VMSZ városi elnöke szerint a muzslyaiak nem ismerik eléggé az önkormányzati választások fontosságát, hisz megszokták, hogy minden ügyes-bajos dolgukat a muzslyai helyi közösségben el tudják végezni, meg tudnak oldani, vagy legalább a megoldási folyamatát el tudják indítani.

Muzslyán azonban a VMSZ megkapta a kellő támogatottságot, ami azt jelenti, hogy a polgárok tudják, melyik az a párt, amelynek tisztségviselői, aktivistái minden nap, aktívan tevékenykednek helyi közösségünkben, és teszik a dolgukat azért, hogy közösségüket szebbé, otthonosabbá, élhetőbbé tegyék.

– Minden erőnkkel és tudásunkkal törekedni fogunk arra, hogy a kampányban felvázolt terveinket megvalósítsuk. Az iskolánk, a művelődési otthonunk, sportintézményünk, illetve más közösségi épületeink infrastruktúráját megóvjuk, hisz tatarozási és továbbfejlesztési terveink vannak velük. A közösségi épületek fenntartása mellett fontosnak tartjuk egy vagy több játszótér kiépítését és a közterületek fejlesztését, de ugyanolyan fontosnak tartjuk a rendszeres kommunális munkálatok elvégzését is –  fejezte be Sztojkó József.

  • Molnár Aranka