Program za Dan majki i izložba makramea


Početkom maja održana su dva događaja u KUD-u „Šandor Petefi”. Jedan od programa je bilo za Dan majki i izložba radova – makramea.

Velika sala bila je potpuno puna, jer su deca iz vrtića „Snežana”, đaci O.Š. „Servo Mihalj” i citrari i plesači KUD-a „Šandor Petefi” izveli prelepu predstavu za majke i bake. Predsedništvo udruženja je svakom od 72 dece koja su nastupala obezbedilo po jedan cvet kale, koji je nakon predstave uručen majkama.


U holu i hodnicima KUD-a otvorena je veoma bogata izložba radova koje su žene pravile u sezoni 2023/2024. Petnaestoro osoba u tri grupe savladalo je osnove tehnike makramea, uz podršku Nacionalnog instituta za kulturu i FERHA – Regionalne mreže edukatora odraslih.

Ovom prilikom posetilac je bio i Karolj Šarnjai, koordinator južnog dela, koji je vrednim ženama podelio sertifikate. Ove godine u 29 vojvođanskih naselja biralo je 119 stručnih grupa od 23 vrste delatnosti, dok je istovremeno na konkurs za stručni krug, koji počinje na jesen, prijavilo 131 grupa iz 30 naselja.

  • Otilija Konja-Kovač